Skarby Serowara wsparły 26. Finał WOŚP

Skarby Serowara wsparły 26. Finał WOŚP

Opublikowany

Ponad 81 milionów złotych to stan konta Fundacji WOŚP na 15 stycznia, czyli dzień po wielkim finale, który odbył się nie tylko w Polsce, ale i na całym świecie. Swoją cegiełkę dołożyła również marka Skarby Serowara ze Spółdzielczej Mleczarni Spomlek, która była obecna zarówno pod Pałacem Kultury jak i wspierała regionalne sztaby Orkiestry.

Pod Pałacem Kultury i Nauki miały miejsce atrakcje z wykorzystaniem produktów marki – serów długodojrzewających Bursztyn, Rubin i Szafir. Szefowie najlepszych restauracji ubrani w bluzy i czapki z logotypami WOŚP, Skarbów Serowara oraz Klubu Szefów Kuchni przygotowali pyszną zupę z dodatkiem sera Bursztyn, której mogli skosztować wszyscy obecni na Placu Defilad, co widać na załączonych zdjęciach.
W części restauracyjnej były serwowane przepyszne serowarskie skarby, czyli trzy długodojrzewające sery – Bursztyn, Rubin i Szafir.
Licytacja internetowa
Oprócz atrakcji Skarby Serowara są obecne również podczas licytacji internetowej. Na ten cel został przekazany Ser Bursztyn w kształcie serca, w wersji limitowanej, bo to właśnie swoje serce przekazuje Wielkiej Orkiestrze Świątecznej Pomocy firma Spomlek, która od lat angażuje się  w działania WOŚP wspierając regionalne sztaby Orkiestry.
Licytacja dostępna jest na allegro (link poniżej):

Aukcje Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy

Aukcje Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy - licytuj przedmioty i wspieraj fundację Aukcje Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy!

Celem 26. Finału Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy jest pozyskanie środków dla wyrównania szans w leczeniu noworodków.
20180114_133154.jpg
20180114_135815.jpg
20180114_133337.jpg
20180114_134637.jpg
20180114_141334.jpg
20180114_134457.jpg
20180114_133854.jpg

Kopiuj tekst

Udostępnij

Powiązane artykuły
Czas dobrego sera i wina w Sandomierzu

temu

Podczas tegorocznego festiwalu „Czas dobrego sera i wina” powodzeniem cieszyły się Skarby Serowara Spółdzielczej Mleczarni Spomlek, które nie miały sobie równych.  Impreza już na stałe wpisała się do kalendarza imprez, odbywających się na terenie sandomierskiego rynku i co roku przyciąga tłumy smakoszów oraz znawców produktów serowarskich.
Sukces sera Bursztyn na targach Mazury HoReCa

temu

Współpraca z Klubem Szefów Kuchni zaprocentowała zainteresowaniem branży.Cieszący się ogromnym uznaniem konsumentów ser Bursztyn, uświetnił swoją obecnością branżowe targi Mazury HoReCa, jakie miały miejsce w dniach 17-18 kwietnia w Expo Mazury w Ostródzie.. Produce
Tworzyli popisowe dania na bazie sera Bursztyn

temu

12 młodych adeptów sztuki kulinarnej walczyło o tytuł najlepszego młodego kucharza. Konkurs „Kulinarny Talent 2018 roku” Roberta Sowy odbył się podczas Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro.
Bursztyn wspiera młode talenty kulinarne

temu

Celem ogólnopolskiego Konkursu Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej „L'art de le cuisine Martell” jest wyłonienie młodych adeptów sztuki kulinarnej, którzy stoją u progu kariery zawodowej. Dla firmy Spomlek, producenta serów premium to okazja do prezentacji produktów i nawiązania nowych kontaktów.

Warsztaty z Kurtem Schellerem zwieńczeniem konkursu

Piętnaste urodziny sera Bursztyn z Mleczarni Spomlek stały się okazją do zorganizowania konkursu i wielkiej, kulinarnej uczty dla zwycięzców. Światowej sławy mistrz Kurt Scheller zainspirował „uczniów” do eksperymentowania w kuchni z dodatkiem serów marki Skarby Serowara: Bursztynem, Rubinem i Szafirem.