Skarby Serowara zagrają z Wielką Orkiestrą Świątecznej Pomocy

Skarby Serowara zagrają z Wielką Orkiestrą Świątecznej Pomocy

Opublikowany

Pozyskanie środków dla wyrównania szans w leczeniu noworodków to cel 26. Finału WOŚP, który odbędzie się już 14 stycznia 2018 roku. Inicjatywę wesprze marka Skarby Serowara ze Spółdzielczej Mleczarni Spomlek. To kolejne charytatywna akcja, w którą angażuje się producent serów z Radzynia Podlaskiego.

Pod Pałacem Kultury i Nauki będą miały miejsce atrakcje z wykorzystaniem produktów marki – serów długodojrzewających Bursztyn, Rubin i Szafir. Szefowie najlepszych restauracji ubrani w bluzy i czapki z logotypami WOŚP, Skarbów Serowara oraz Klubu Szefów Kuchni przygotują pyszną zupę z dodatkiem sera Bursztyn, której będą mogli skosztować wszyscy obecni na Placu Defilad.

W części restauracyjnej będą serwowane przepyszne serowarskie skarby, czyli trzy długodojrzewające sery – Bursztyn, Rubin i Szafir.
Bursztynowe serce do wylicytowania  
Oprócz atrakcji Skarby Serowara obecne będą również podczas licytacji internetowej. Na ten cel zostanie przekazany Ser Bursztyn w kształcie serca, w wersji limitowanej, bo to właśnie swoje serce przekazuje Wielkiej Orkiestrze Świątecznej Pomocy firma Spomlek, która od lat angażuje się  w działania WOŚP wspierając regionalne sztaby Orkiestry.

Z dumą i wielką przyjemnością zapraszamy Państwa na Wielki Koncert Pod Pałacem Kultury, który będzie trwał już od niedzielnego południa.
IMG_4249 kopia.jpg

Kopiuj tekst

Udostępnij

Powiązane artykuły
Sukces sera Bursztyn na targach Mazury HoReCa

temu

Współpraca z Klubem Szefów Kuchni zaprocentowała zainteresowaniem branży.Cieszący się ogromnym uznaniem konsumentów ser Bursztyn, uświetnił swoją obecnością branżowe targi Mazury HoReCa, jakie miały miejsce w dniach 17-18 kwietnia w Expo Mazury w Ostródzie.. Produce
Tworzyli popisowe dania na bazie sera Bursztyn

temu

12 młodych adeptów sztuki kulinarnej walczyło o tytuł najlepszego młodego kucharza. Konkurs „Kulinarny Talent 2018 roku” Roberta Sowy odbył się podczas Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro.
Bursztyn wspiera młode talenty kulinarne

temu

Celem ogólnopolskiego Konkursu Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej „L'art de le cuisine Martell” jest wyłonienie młodych adeptów sztuki kulinarnej, którzy stoją u progu kariery zawodowej. Dla firmy Spomlek, producenta serów premium to okazja do prezentacji produktów i nawiązania nowych kontaktów.
Bursztyn na elitarnym konkursie kulinarnym Bocuse d’Or

temu

Najbardziej prestiżowy konkurs kulinarny na świecie  Bocuse d’Or swoje polskie eliminacje miał 27 i 28 lutego w  Radisson Blue Sobieski Hotel Warsaw. Szefowie kuchni z Polski rywalizowali o tytuł najlepszego, aby sprawdzić swoje siły na finale światowym w Turynie. Parterem konkursu był nasz Bursztyn.

Konsument ma wybór - GMO czy NON GMO

Od ważnych zmian zaczął się rok 2018 w Spółdzielni Mleczarskiej Spomlek, która jest producentem serów żółtych marki Serenada i długodojrzewających marki Skarby Serowara. Mleko, z którego są produkowane sery od stycznia pochodzi od krów żywionych paszami NON GMO.