Skarby Serowara zagrają z Wielką Orkiestrą Świątecznej Pomocy

Skarby Serowara zagrają z Wielką Orkiestrą Świątecznej Pomocy

Opublikowany

Pozyskanie środków dla wyrównania szans w leczeniu noworodków to cel 26. Finału WOŚP, który odbędzie się już 14 stycznia 2018 roku. Inicjatywę wesprze marka Skarby Serowara ze Spółdzielczej Mleczarni Spomlek. To kolejne charytatywna akcja, w którą angażuje się producent serów z Radzynia Podlaskiego.

Pod Pałacem Kultury i Nauki będą miały miejsce atrakcje z wykorzystaniem produktów marki – serów długodojrzewających Bursztyn, Rubin i Szafir. Szefowie najlepszych restauracji ubrani w bluzy i czapki z logotypami WOŚP, Skarbów Serowara oraz Klubu Szefów Kuchni przygotują pyszną zupę z dodatkiem sera Bursztyn, której będą mogli skosztować wszyscy obecni na Placu Defilad.

W części restauracyjnej będą serwowane przepyszne serowarskie skarby, czyli trzy długodojrzewające sery – Bursztyn, Rubin i Szafir.
Bursztynowe serce do wylicytowania  
Oprócz atrakcji Skarby Serowara obecne będą również podczas licytacji internetowej. Na ten cel zostanie przekazany Ser Bursztyn w kształcie serca, w wersji limitowanej, bo to właśnie swoje serce przekazuje Wielkiej Orkiestrze Świątecznej Pomocy firma Spomlek, która od lat angażuje się  w działania WOŚP wspierając regionalne sztaby Orkiestry.

Z dumą i wielką przyjemnością zapraszamy Państwa na Wielki Koncert Pod Pałacem Kultury, który będzie trwał już od niedzielnego południa.
IMG_4249 kopia.jpg

Kopiuj tekst

Udostępnij

Powiązane artykuły
Ser Bursztyn przyprawi Noc Restauracji swoim smakiem

temu

Producent sera długodojrzewającego Bursztyn - Spółdzielcza Mleczarnia Spomlek z Radzynia Podlaskiego – weźmie aktywny udział w tegorocznej edycji „Noc Restauracji – Smaki Polski 2018”. Walory sera Bursztyn zostaną wykorzystane przez topowych szefów kuchni
Czas dobrego sera i wina w Sandomierzu

temu

Podczas tegorocznego festiwalu „Czas dobrego sera i wina” powodzeniem cieszyły się Skarby Serowara Spółdzielczej Mleczarni Spomlek, które nie miały sobie równych.  Impreza już na stałe wpisała się do kalendarza imprez, odbywających się na terenie sandomierskiego rynku i co roku przyciąga tłumy smakoszów oraz znawców produktów serowarskich.
Sukces sera Bursztyn na targach Mazury HoReCa

temu

Współpraca z Klubem Szefów Kuchni zaprocentowała zainteresowaniem branży.Cieszący się ogromnym uznaniem konsumentów ser Bursztyn, uświetnił swoją obecnością branżowe targi Mazury HoReCa, jakie miały miejsce w dniach 17-18 kwietnia w Expo Mazury w Ostródzie.. Produce
Tworzyli popisowe dania na bazie sera Bursztyn

temu

12 młodych adeptów sztuki kulinarnej walczyło o tytuł najlepszego młodego kucharza. Konkurs „Kulinarny Talent 2018 roku” Roberta Sowy odbył się podczas Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro.