Skarby Serowara z kulinarnym ambasadorem
Skarby Serowara z kulinarnym ambasadorem

Skarby Serowara z kulinarnym ambasadorem

Opublikowany

Branża HoReCa dla Spomleku to obszar niezwykle istotny, w którym firma widzi duży potencjał na poziomie produktów premium. W związku z tym mleczarnia podjęła szereg działań, w celu rozwoju tego sektora. Najważniejszym jest współpraca z Jarosławem Walczykiem, Prezesem Fundacji Szefów Kuchni.

Kulinarne gusta Polaków zmieniają się – mówi Emilia Pożarowszczyk, Kierownik Działu Marketingu i PR Spółdzielczej Mleczarni Spomlek w Radzyniu Podlaskim - Poszukują oni nowych, często wyszukanych i nieodkrytych dotąd smaków. W bardzo szybkim tempie rozwija się również branża HoReCa. Z badań dostępnych na rynku wynika, że ponad połowa naszego społeczeństwa korzysta z usług gastronomicznych, a liczba ta stale rośnie. Wynika to z nowych trendów, przyzwyczajeń i bogacenia się społeczeństwa. Nasze Skarby Serowara – sery ręcznie pielęgnowane, długodojrzewające doskonale komponują się w menu restauracji, dlatego poprzez działania marketingowe staramy się zachęcić szefów kuchni do wprowadzenia do kart dań naszych znakomitych serów – dodaje.

Ser Bursztyn, najdłużej dojrzewający Skarb Serowara jest pozycją często spotykaną w menu restauracyjnym, na deskach serów oferowanych w hotelach. Są to dla Spomleku wyraźne sygnały, że w tym kanale trzeba szukać odbiorców, potencjału na rozwój marki premium.
_dsc7349.jpg
Rekomendacje najlepszych kucharzy, ich opinie są dla nas bardzo istotne, dlatego ambasadorem naszej marki Skarby Serowara został Jarosław Walczyk, prezes Fundacji Szefów Kuchni, należący do grona najlepszych mistrzów kulinarnych w kraju – mówi Aneta Mostowiec, Rzecznik Prasowy Spomleku.
Jarosław Walczyk tworzy receptury dla przemysłu spożywczego, udziela konsultacji przy otwieraniu hoteli i restauracji, planuje zaplecza kuchenne. Zajmuje się kompleksowym wprowadzaniem produktów na rynek. Zasiada w jury znanych konkursów kulinarnych, bierze czynny udział w rozwijaniu świadomości i wiedzy o branży. Jest również Head Chef Akademii Bocuse d’Or Poland oraz laureatem licznych nagród kulinarnych. Pracował w restauracji Strefa, gdzie otrzymał rekomendacje - dwa symbole sztućców Michelin Guide – Main Cities of Europe 2016.
DSC_1594.JPG

Jego doświadczenie, wiedza i kunszt kulinarny pasują do marki Skarby Serowara – tłumaczy Emilia Pożarowszczyk.

Bursztyn, Rubin i Szafir to zdaniem ekspertów najlepsze sery polskie długodojrzewające. Powstają w Radzyniu Podlaskim pod okiem doświadczonych serowarów, według tradycyjnych receptur opracowanych przez 15 laty.   Na szczególną uwagę zasługuje ręczna pielęgnacja oraz czas dojrzewania trwający od trzech do 12 miesięcy. Twórcy radzyńskich serów są przekonani, że Skarby Serowara to kwintesencja smaku, co potwierdzają opinie zadowolonych konsumentów.

Jesteśmy pewni, że nasze działania zmierzające do rozwoju rynku  gastronomii i hotelarstwa już w nadchodzącym roku będą widoczne w  HoReCe, a konsumenci w menu wielu dobrych restauracji znajdą nasze  Skarby Serowara  – mówi Emilia Pożarowszczyk.

Kopiuj tekst

Udostępnij

Załączniki

Pobierz wszystkie

DSC_1456.JPG

grafika | 3,74 MB

Pobierz
DSC_1544.JPG

grafika | 3,64 MB

Pobierz
DSC_1530.JPG

grafika | 3,89 MB

Pobierz
DSC_1432.JPG

grafika | 2,53 MB

Pobierz
DSC_1594.JPG

grafika | 1,35 MB

Pobierz
_dsc7950.jpg

grafika | 67,5 KB

Pobierz
_dsc8365.jpg

grafika | 65,2 KB

Pobierz
_dsc7898.jpg

grafika | 76 KB

Pobierz
_dsc8489.jpg

grafika | 19,8 KB

Pobierz
_dsc7349.jpg

grafika | 69,5 KB

Pobierz
Powiązane artykuły
Ser Bursztyn przyprawi Noc Restauracji swoim smakiem

temu

Producent sera długodojrzewającego Bursztyn - Spółdzielcza Mleczarnia Spomlek z Radzynia Podlaskiego – weźmie aktywny udział w tegorocznej edycji „Noc Restauracji – Smaki Polski 2018”. Walory sera Bursztyn zostaną wykorzystane przez topowych szefów kuchni
Czas dobrego sera i wina w Sandomierzu

temu

Podczas tegorocznego festiwalu „Czas dobrego sera i wina” powodzeniem cieszyły się Skarby Serowara Spółdzielczej Mleczarni Spomlek, które nie miały sobie równych.  Impreza już na stałe wpisała się do kalendarza imprez, odbywających się na terenie sandomierskiego rynku i co roku przyciąga tłumy smakoszów oraz znawców produktów serowarskich.
Sukces sera Bursztyn na targach Mazury HoReCa

temu

Współpraca z Klubem Szefów Kuchni zaprocentowała zainteresowaniem branży.Cieszący się ogromnym uznaniem konsumentów ser Bursztyn, uświetnił swoją obecnością branżowe targi Mazury HoReCa, jakie miały miejsce w dniach 17-18 kwietnia w Expo Mazury w Ostródzie.. Produce
Tworzyli popisowe dania na bazie sera Bursztyn

temu

12 młodych adeptów sztuki kulinarnej walczyło o tytuł najlepszego młodego kucharza. Konkurs „Kulinarny Talent 2018 roku” Roberta Sowy odbył się podczas Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro.

„Gotuj z Rodzinką pl”, z Serenadą i Skarbami Serowara

- Sery to podstawa w naszej kuchni – powiedział podczas premiery książki „Gotuj z Rodzinką pl” Tomasz Karolak, odtwórca roli Ludwika w serialu „Rodzinka pl”. Książka z przepisami, która powstała przy współudziale Mleczarni Spomlek podzielona jest na 7 dni, codziennie inne potrawy, które mają urozmaicić rutyną dnia codziennego, przełamać monotonię i wzbogacić nasze dania.