Wygraj z Bursztynem kurs gotowania u Kurta Schellera
Wygraj z Bursztynem kurs gotowania u Kurta Schellera

Wygraj z Bursztynem kurs gotowania u Kurta Schellera

Opublikowany

Warsztaty kulinarne dla dwóch osób pod okiem legendarnego mistrza Kurta Schellera to główne nagrody, które co tydzień można wygrać z serem Bursztyn. Spomlek producent serów premium – długodojrzewających, ręcznie pielęgnowanych - świętuje 15-lecie powstania Bursztyna – absolutnej arystokracji wśród serów marki Skarby Serowara.

ulotka_handlowa_konkurs2_a4.jpg
Zasady są proste Do udziału w konkursie może przystąpić każdy konsument, który w okresie promocyjnym – od 6 listopada do 31 grudnia kupi ser długodojrzewający marki Skarby Serowara (Bursztyn, Rubin lub Szafir) o wadze min. 190 g. Zadanie polega na zrobieniu zdjęcia, które będzie pokazywało jak przyjemnie spędzamy czas z bliskimi oraz informacji, dlaczego spotkanie w takim gronie są wspaniałe i niepowtarzalne. Zdjęcie i opis należy umieścić na stronie: www.konkurs.skarbyserowara.pl

Nagrody

Jury w cotygodniowym głosowaniu przyzna nagrodę główną: warsztat kulinarny dla dwóch osób pod okiem legendarnego mistrza Kurta Schellera. Poza tym dla najciekawszych prac zostanie przyznane: 5 voucherów do wybranej restauracji- każdy na kwotę 400 zł  oraz 15 zestawów noży do serów długodojrzewających  marki Skarby Serowara.

Bursztyn – ser na każdą okazję

Delikatny smak, wyrazisty aromat, wyczuwalne kryształki, ręczna pielęgnacja oraz sześciomiesięczny okres dojrzewania, składają się na wielkie dzieło polskiego serowarstwa jakim jest ser Bursztyn. W tym roku mija 15 lat od kiedy powstała jego pierwsza receptura. Uznawany jako absolutna arystokracja wśród serów. To jeden z najcenniejszych Skarbów Serowara z Radzynia Podlaskiego.
Przez 6 miesięcy każdy krąg jest stale pielęgnowany oraz ręcznie masowany z użyciem odpowiednio dobranej pasty, która nadaje jego skórce czarny kolor. Jego miąższ charakteryzuje się zwartą i lekko kruchą strukturą z wyczuwalnymi kryształkami, których przybywa wraz z upływem czasu dojrzewania. Smakowi towarzyszy lekko pikantna nuta. Idealny na przekąski, jako dodatek do potraw, znakomicie pasuje na każdą okazję w gronie rodziny czy znajomych.

Kopiuj tekst

Udostępnij

Powiązane artykuły
Czas dobrego sera i wina w Sandomierzu

temu

Podczas tegorocznego festiwalu „Czas dobrego sera i wina” powodzeniem cieszyły się Skarby Serowara Spółdzielczej Mleczarni Spomlek, które nie miały sobie równych.  Impreza już na stałe wpisała się do kalendarza imprez, odbywających się na terenie sandomierskiego rynku i co roku przyciąga tłumy smakoszów oraz znawców produktów serowarskich.
Sukces sera Bursztyn na targach Mazury HoReCa

temu

Współpraca z Klubem Szefów Kuchni zaprocentowała zainteresowaniem branży.Cieszący się ogromnym uznaniem konsumentów ser Bursztyn, uświetnił swoją obecnością branżowe targi Mazury HoReCa, jakie miały miejsce w dniach 17-18 kwietnia w Expo Mazury w Ostródzie.. Produce
Tworzyli popisowe dania na bazie sera Bursztyn

temu

12 młodych adeptów sztuki kulinarnej walczyło o tytuł najlepszego młodego kucharza. Konkurs „Kulinarny Talent 2018 roku” Roberta Sowy odbył się podczas Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro.
Bursztyn wspiera młode talenty kulinarne

temu

Celem ogólnopolskiego Konkursu Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej „L'art de le cuisine Martell” jest wyłonienie młodych adeptów sztuki kulinarnej, którzy stoją u progu kariery zawodowej. Dla firmy Spomlek, producenta serów premium to okazja do prezentacji produktów i nawiązania nowych kontaktów.

Bursztyn „Produktem wysokiej jakości”

Grupa PTWP SA, wydawca magazynu Rynek Spożywczy oraz serwisów portalspozywczy.pl i dlahandlu.pl, wspólnie z Polską Organizacją Handlu i Dystrybucji przyznała Certyfikaty „Dobry produkt – wybór ekspertów 2017”. Wśród laureatów nie mogło zabraknąć produktu Spółdzielczej Mleczarni Spomlek – Sera Bursztyn, który w tym roku obchodzi 15-lecie istnienia na rynku.