Bursztyn nagrodzony złotym medalem
Bursztyn nagrodzony złotym medalem

Bursztyn nagrodzony złotym medalem

Opublikowany

W konkursie Good Cheese oceniono 80 serów w 12 kategoriach. Największą popularnością cieszyła się kategoria ser na deskę, w której nasz Bursztyn zdobył złoty medal.

Powinniśmy nieustannie podkreślać, że nasze sery to bardzo dobre polskie sery – produkty o świetnej jakości, mogące konkurować na rynkach zagranicznych. Nie bójmy mówić się o naszych serach, że są polskie i dobre – powiedział Edward Bajko, prezes Spomleku, który odebrał złoty medal za Bursztyna.

Konkurs dedykowany jest polskim producentom sera, którzy komercyjnie oferują ser na rynku. Sery oceniali kucharze rekomendowani przez Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni.
Ocenie podlegały walory smakowe oraz ogólne wrażenia dotyczące każdego z ocenianych produktów. Wszystkie produkty były wyjęte z opakowań i zakodowane. Jurorzy nie wiedzieli czyj produkt oceniają. Uroczyste ogłoszenie wyników odbyło się 24 października, podczas Polskiego Kongresu Serowarskiego w Mrągowie. Przyznano 36 medali.
Członkowie jury zgodnie podkreślali, że konkurs Good Cheese jest bardzo prestiżową oceną– producenci zgłaszają jedynie swoje najlepsze sery i twarogi: te najbardziej wychuchane i dopieszczone ręką czujnego serowara.
Uczestnicy Gali mieli również możliwość degustacji zwycięskich serów na specjalnie przygotowanym stole serowym.
Fotografia:http://goodcontest.pl

Fotografia:http://goodcontest.pl

Kopiuj tekst

Udostępnij

Powiązane artykuły
Sukces sera Bursztyn na targach Mazury HoReCa

temu

Współpraca z Klubem Szefów Kuchni zaprocentowała zainteresowaniem branży.Cieszący się ogromnym uznaniem konsumentów ser Bursztyn, uświetnił swoją obecnością branżowe targi Mazury HoReCa, jakie miały miejsce w dniach 17-18 kwietnia w Expo Mazury w Ostródzie.. Produce
Tworzyli popisowe dania na bazie sera Bursztyn

temu

12 młodych adeptów sztuki kulinarnej walczyło o tytuł najlepszego młodego kucharza. Konkurs „Kulinarny Talent 2018 roku” Roberta Sowy odbył się podczas Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro.
Bursztyn wspiera młode talenty kulinarne

temu

Celem ogólnopolskiego Konkursu Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej „L'art de le cuisine Martell” jest wyłonienie młodych adeptów sztuki kulinarnej, którzy stoją u progu kariery zawodowej. Dla firmy Spomlek, producenta serów premium to okazja do prezentacji produktów i nawiązania nowych kontaktów.
Bursztyn na elitarnym konkursie kulinarnym Bocuse d’Or

temu

Najbardziej prestiżowy konkurs kulinarny na świecie  Bocuse d’Or swoje polskie eliminacje miał 27 i 28 lutego w  Radisson Blue Sobieski Hotel Warsaw. Szefowie kuchni z Polski rywalizowali o tytuł najlepszego, aby sprawdzić swoje siły na finale światowym w Turynie. Parterem konkursu był nasz Bursztyn.

Wygraj z Bursztynem kurs gotowania u Kurta Schellera

Warsztaty kulinarne dla dwóch osób pod okiem legendarnego mistrza Kurta Schellera to główne nagrody, które co tydzień można wygrać z serem Bursztyn. Spomlek producent serów premium – długodojrzewających, ręcznie pielęgnowanych - świętuje 15-lecie powstania Bursztyna – absolutnej arystokracji wśród serów marki Skarby Serowara.