Premierę nowych serów odbędzie się podczas Kongresu Szefów Kuchni. Bursztyn Szefa i Szafir Szefa to wyjątkowe produkty, które mają szansę podbić serca szefów kuchni i ich gości. Ich walory będzie można poznać wyłącznie w dobrych, polskich restauracjach.
Polskie sery klasy premium zostały wyprodukowane z myślą o szefach kuchni i prowadzonych przez nich restauracjach
Historia sera Bursztyn sięga 2002 roku, ale w ciągu kilku ostatnich lat obserwujemy satysfakcjonujące zainteresowanie naszymi produktami ze strony profesjonalistów. A mam na myśli szefów kuchni, kucharzy, restauratorów, organizatorów ważnych dla branży eventów. W konsekwencji, nasze sery długodojrzewające są obecne podczas wielu wydarzeń i konkursów kulinarnych. A co ważniejsze – wkroczyły na zaplecza kuchenne polskich restauracji. – tłumaczy Emilia Pożarowszczyk, Kierownik Działu Marketingu i PR firmy Spomlek.
Skarby Serowara to sery długodojrzewające, a przykładem jest nasz Bursztyn, który dojrzewa minimum pół roku zanim trafi do sprzedaży. Dzięki temu ma tak kruchy miąższ z charakterystycznymi kryształkami i intensywnym aromatem. Z kolei Bursztyn Szefa i Szafir Szefa dojrzewają aż 15 miesięcy! To naprawdę wyjątkowy produkt, który ma sporą szansę podbić serca szefów i ich gości. Jest kruchy, wyraźny w smaku, a wspomniane kryształki aminokwasów są wyczuwalne podczas gryzienia.