Cieszący się ogromnym uznaniem konsumentów ser Bursztyn, uświetnił swoją obecnością branżowe targi Mazury HoReCa, jakie miały miejsce w dniach 17-18 kwietnia w Expo Mazury w Ostródzie.
- Bursztyn jest obecny w mojej kuchni. Zastąpił sery zagraniczne. Bursztyn to nutka patriotyzmu w daniach, które przyrządzam, to element polskości. Nazwy serów marki Skarby Serowara – Bursztyn, Rubin i Szafir wskazują na coś bardzo drogocennego, ponieważ odnoszą się do wyjątkowych i szlachetnych kamieni. Jak się okazuje, nie tylko w nazwie są drogocenne, ale ich smak, jakość, dojrzewanie nadają im wyjątkowości, którą cenię w kuchni mówi Tomasz Krake – członek Klubu Szefów Kuchni.
- Targi mają na celu stworzenie możliwości rozmowy, wymiany doświadczeń oraz kontaktów pomiędzy restauratorami, szefami kuchni oraz firm działających w branży HoReCa – mówi Nela Strucińska, Dyrektor Projektu Mazury HoReCa - Jesteśmy bardzo zadowoleni z tegorocznej edycji i cieszymy się, że coraz więcej osób uczestniczy w tym wydarzeniu. W tym roku wzięło w nim udział około 115 wystawców – dodaje.