12 uczniów rozpoczęło naukę w technikum przetwórstwa mleczarskiego w Zespole Szkół Rolniczych w Woli Osowińskiej (powiat radzyński). W praktykach i zdobywaniu wiedzy praktycznej wspierać ich będzie Spółdzielcza Mleczarnia Spomlek. Młodzi ludzie staną się przyszłymi specjalistami w przetwórstwie mleka, co jest odpowiedzią na rosnące zapotrzebowanie na wykwalifikowanych pracowników w tej dziedzinie.
Klasa I technikum przetwórstwa mleczarskiego w Zespole Szkół Rolniczych w Woli Osowińskiej
Stypendyści Spółdzielczej Mleczarni Spomlek
Kierunek technikum przetwórstwa mleczarskiego oferuje uczniom nie tylko teoretyczną wiedzę, ale przede wszystkim praktyczne umiejętności. Uczniowie regularnie odbywają praktyki zawodowe w naszej firmie, gdzie mają okazję zdobywać doświadczenie w realnych warunkach produkcyjnych, korzystając z wiedzy i wsparcia doświadczonej kadry pracowniczej. Dodatkowo, uczniowie pełnoletni mają możliwość podejmowania pracy wakacyjnej w mleczarni, z czego chętnie korzystają, a co pozwala im na dalsze pogłębianie umiejętności oraz zdobywanie cennego doświadczenia zawodowego
Prezes Spomleku Paweł Gaca.