V Ogólnopolski Festiwal Serów i Twarogów Polskiego Mleczarstwa przyciągnął smakoszy produktów mlecznych z całej polski. Przyznano prestiżowe nagrody i wyróżnienia. Powiedzieć, że było pysznie, to mało!
Festiwal w Olsztynie jest prestiżową imprezą dla mleczarstwa, w związku z tym nagrody przyznane przez grono zacnych gości są dla nas wyjątkowe i ważne. Doceniają nie tylko jakość i smak naszych produktów, ale również pracę ludzi, ich doświadczenie. Serowy Król i Hit serowy brzmi dumnie, dlatego będziemy się nim chwalić – mówi Monika Grzeszuk, specjalista ds. badań i rozwoju.
![od lewej Monika Grzeszuk i Karolina Szerafin z działu marketingu Spomleku<br>Foto: Anna Garczewska - Murzyn „Przegląd Mleczarski”](https://prowly-uploads.s3.amazonaws.com/uploads/3661/assets/34795/large_DSCN3795.jpg)
od lewej Monika Grzeszuk i Karolina Szerafin z działu marketingu Spomleku
Foto: Anna Garczewska - Murzyn „Przegląd Mleczarski”
Jak wszystkie smaki serów jakie tu próbowałem mogę wymieszać i zapomnieć, tak smaku Bursztyna, Rubina i Szafira zapomnieć się nie da. To perła wśród serów – powiedział pan Krzysztof, jeden z odwiedzających tegoroczny festiwal.
![Foto: Anna Garczewska- Murzyn „Przegląd Mleczarski”](https://prowly-uploads.s3.amazonaws.com/uploads/3661/assets/34796/large_DSCN4044.jpg)
Foto: Anna Garczewska- Murzyn „Przegląd Mleczarski”
![Foto: Anna Garczewska- Murzyn „Przegląd Mleczarski”<br>](https://prowly-uploads.s3.amazonaws.com/uploads/3661/assets/34797/large_DSCN4071.jpg)
Foto: Anna Garczewska- Murzyn „Przegląd Mleczarski”