To już trzecia edycja festiwalu Restaurant Week, w której Restauracja Bursztynowa cieszy się olbrzymim uznaniem i popularnością wśród gości. Tym razem wśród zdobytych nagród znalazły się złoty medal w Warszawie oraz drugie miejsce wśród wszystkich polskich restauracji!
Restaurant Week to największy festiwal restauracyjny w Polsce, który z roku na rok zdobywa coraz więcej fanów i uczestników – zarówno wśród gości (historyczny wynik – ponad 120 tys. osób), jak i wśród restauracji (w wiosennej edycji Restaurant Week wzięło udział ponad 400 lokali – to wzrost o ponad 25% w zestawieniu z jesienią 2021).
Sam plebiscyt jest jednym z najbardziej miarodajnych i opiniotwórczych konkursów gastronomicznych w Polsce, ponieważ restauracje są oceniane nie przez grono wybranych sędziów, a przez ogół gości odwiedzających restauracje – najważniejszych dla nas ekspertów i jurorów.
Bursztynowa, jako laureat dwóch poprzednich edycji, w tym roku również cieszyła się olbrzymią popularnością – z wszystkich udostępnionych przez nas miejsc wykupionych zostało niemal 90%, co pozwoliło nam się uplasować w TOP 10 najczęściej wybieranych restauracji w Warszawie!
Restaurant Week 2022 to już trzeci z rzędu, w którym Bursztynowa dominuje warszawski rynek gastronomiczny, po raz kolejny zdobywając złoto wśród stołecznych uczestników plebiscytu. Tegoroczna edycja przyniosła nam kolejny spektakularny sukces – szturmem wdarliśmy się na podium w ogólnopolskim plebiscycie – zajęliśmy drugie miejsce w Polsce zostawiając w tyle niemal 400 innych restauracji!
Zachęcony niezwykle pozytywnym odbiorem menu degustacyjnego z Restaurant Week, Szef Kuchni, Wojtek Kaza postanowił na Dzień Ojca przygotować kolację food pairingową w kooperacji z destylarnią wódek Chopin, w której pojawią się równie popisowe dania (m.in. azotowe lody z likieru Chopin Słony Karmel, szafirowa ośmiornica czy mule).