Polski Kongres Serowarski przeszedł do historii, ale pozostały medale i radość z otrzymania tak zaszczytnych miejsc. Skarby Serowara oraz Ser Mleczny Serenada od Spółdzielczej Mleczarni Spomlek stanęły na wysokim podium w Kulinarnym Konkursie Sera.
Docenienie naszych serów przez jury konkursu jest dla nas dużym wyróżnieniem, tym bardziej, że w komisji zasiedli restauratorzy, szefowie kuchni znanych restauracji, zaś na czele Kurt Scheller, szwajcarski szef kuchni, krytyk kulinarny, założyciel Akademii kulinarnej. Ich wysokie noty przyznane dla Bursztyna Szefa i Szafira Szefa oraz opinie są dla nas potwierdzeniem, że to co robimy od wielu lat i nasze doświadczenie w serach długodojrzewających doceniane jest w świecie kulinarnym. Sery Szefa powstały właśnie z myślą o szefach kuchni, którzy włączyli je do swoich menu w setkach restauracji w Polsce. Zaś 24-miesięcznego Bursztyna, Szafira można spróbować i kupić w jedynym serowym bistro w Polsce: Bursztynowa na Nowym Świecie w Warszawie, gdzie zapraszamy wszystkich miłośników sera
mówi Aneta Mostowiec, Rzecznik prasowy SM Spomlek.