Łączy ich rewolucyjne podejście do biznesu
Łączy ich rewolucyjne podejście do biznesu

Łączy ich rewolucyjne podejście do biznesu

W tegorocznym finale polskiej edycji konkursu EY Przedsiębiorca Roku znalazło się 14 przedsiębiorców z 11 firm. Wśród nich prezes Mleczarni Spomlek Edward Bajko. - Po raz kolejny nagrodzimy twórców polskich firm, którzy zmieniają nasze otoczenie, wpływają na rozwój gospodarczy Polski, a co więcej – mają pasję i odwagę, aby realizować marzenia - mówi Jacek Kędzior, Partner Zarządzający EY.

Wyłonieni finaliści reprezentują trzy kategorie konkursowe: Produkcję i Usługi, Nowe Technologie/Innowacyjność oraz Nowy Biznes. O tym, kto otrzyma tytuł Przedsiębiorcy Roku 2018, dowiemy się 22 listopada podczas uroczystej gali. Niemniej jednak w ścisłym finale konkursu, wybranym spośród ok. 200 zgłoszeń, znalazł się Prezes Spółdzielczej Mleczarni Spomlek z Radzynia Podlaskiego Edward Bajko. Komisja doceniła jego ogromy wkład pracy w rozwój polskiego mleczarstwa ze szczególnym uwzględnieniem działań podjętych na rzecz Spółdzielczej Mleczarni Spomlek.

W 16. edycji konkursu EY Przedsiębiorca Roku po raz kolejny nagrodzimy twórców polskich firm, którzy zmieniają nasze otoczenie, wpływają na rozwój gospodarczy Polski, a co więcej – mają pasję i odwagę, aby realizować marzenia. Z prawdziwą satysfakcją obserwujemy jak zmieniają się firmy naszych laureatów oraz to, jak często – dzięki swojej elastyczności i innowacyjności – skutecznie konkurują na arenie międzynarodowej. Finaliści 16. edycji konkursu EY reprezentują szybko rosnące firmy, które mogą być inspiracją dla innych polskich przedsiębiorstw. Cieszy nas, że do finału tegorocznej edycji konkursu dotarli przedsiębiorcy reprezentujący tak zróżnicowane biznesy.

Jacek Kędzior, Partner Zarządzający EY

Wśród finalistów mamy zarówno liderów rynku rolno-spożywczego, jak i przedsiębiorców stojących na czele firm oferujących bardzo zaawansowane rozwiązania technologiczne. Łączy ich jedno – rewolucyjne podejście do biznesu, przez co wygrywają na rynku w swoich sektorach, czy to przez wprowadzanie najnowszych technologii na taśmę produkcyjną, czy tworzenie rozwiązań opartych na sztucznej inteligencji.

Bartłomiej Smolarek, Partner w dziale Doradztwa Transakcyjnego EY, Audytor konkursu EY Przedsiębiorca Roku.

Zdobywcę tytułu EY Przedsiębiorca Roku 2018 oraz zwycięzców w kategoriach Produkcja i Usługi, Nowy Biznes, Nowe Technologie/Innowacyjność poznamy podczas Gali Finałowej, która odbędzie się w czwartek, 22 listopada. Wydarzenie będzie transmitowane TVN24 BiS. Zwycięzca konkursu będzie reprezentować Polskę podczas międzynarodowego finału, gdzie zmierzy się z laureatami lokalnych edycji konkursu z około 60 krajów. Gala World Entrepreneur of the Year odbędzie się w czerwcu 2019 roku, w Monte Carlo.
Załączniki

Pobierz wszystkie

SPOMLEK-36.jpg

grafika | 13,3 MB

Pobierz
SPOMLEK-42.jpg

grafika | 12,2 MB

Pobierz
SPOMLEK-31.jpg

grafika | 11 MB

Pobierz
_MG_3144.jpg

grafika | 174 KB

Pobierz
_MG_9040.jpg

grafika | 130 KB

Pobierz
_MG_3143.jpg

grafika | 138 KB

Pobierz
Powiązane artykuły
Spomlek wspiera najzdolniejszych studentów

Mleczania Spomlek przyznała stypendia uzdolnionym studentom kształcącym się na kierunkach związanych z hodowlą bydła mlecznego, produkcją mleka oraz przetwórstwem mleka i żywności. Inwestycja w ludzki potencjał to najlepsza inwestycja -  podkreśla Edward Bajko, Prezes Za
Serowy Król dla naszych Skarbów

Mleczarnia Spomlek bez wątpienia może zaliczyć tegoroczny wrzesień do bardzo owocnych pod względem otrzymanych nagród. Podczas Festiwalu Serów i Twarogów Polskiego Mleczarstwa w Olsztynie nagrody zdobyły aż cztery produkty mleczarni: Radamer, Radamer Wędzony, Szafir oraz Bursztyn, który otrzymał również złoty medal w konkursie Good Cheese 2018. 
Spomlek "gra" lokalnie

Niedzielne popołudnie w Radzyniu Podlaskim zamieniło się w serenadowe miasteczko. Spomlek "grał" lokalnie zapraszając mieszkańców do wspólnej zabawy. A ci "przyczepiali krowie ogon", przechodzili przez dziury w serze i szukali witamin w serach. Na ochłodę były serowe lody molekularne i pomidorowe sorbety z serem.
Serenadowa Gra Rodzinna

Zapraszamy na niezapomnianą przygodę w odkrywaniu smaków różnych typów serów żółtych Serenada. Zapraszamy do udziału w Grze Rodzinnej. To wspaniała zabawa dla małych i dużych, którzy lubią odkrywać zagadki i zdobywać nagrody. Tegoroczną Grę uświetni pokaz kuchni molekularnej i degustacja potraw.
Na Twój adres e-mail została wysłana prośba o potwierdzenie subskrypcji.
Potwierdzając subskrypcję wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych w celu otrzymywania treści publikowanych w serwisie.