Szakszuka z Radamerem

Szakszuka z Radamerem

Opublikowany

Czyli po naszemu zapiekanka ze szpinakiem, cebulką i Radamerem od  Serenady. Prosto, szybko i smacznie. Obejrzyj film, zrób w domu i  przyślij nam zdjęcie.

Coraz większą popularnością w internecie cieszą się krótkie filmiki z  przygotowywania potraw. Dla amatorów jest to znakomita lekcja  gotowania, dla smakoszy interesujące przepisy i kulinarne podboje.
Eksperymentować można również z naszymi serami Serenada i Skarby  Serowara. Ser, co powtarzamy od dawna, nie musi być tylko do kanapek czy  sałatki, ale wariacji z tym wdzięcznym produktem jest wiele.
A dziś szakszuka z Radamerem od Serenady:

Zielona szakszuka z serem Radamer | wideo

Nie od dzi wiadomo, e poywne niadanie mocy musi zawiera jajka. Ale, e wychowalimy si na Popeye?u do naszego przepisu dorzucilimy jeszcze troch szpinaku. Skadniki: 2 jajka 250 g wieego szpinaku 1 cebula 2 zbki czosnku 25 g masa 1/2 szklanki mietanki 30 proc. 2-3 plastry sera Radamer Serenada gaka muszkatoowa patki chili sl pieprz Wykonanie: Cebul pokrj w drobn kostk, a czosnek w plasterki. Na patelni rozgrzej maso, dodaj cebul oraz czosnek i sma a warzywa stan si szkliste. Dodaj szpinak i sma kilka minut, a licie zwidn. Wlej mietank, zagotuj i dopraw cao sol, pieprzem oraz gak muszkatoow. Zrb w sosie szpinakowym dwa wgbienia, wbij jajka i posyp je sol oraz patkami chili. Na wierzchu potrawy po plastry sera Radamer, przykryj patelni pokrywk i podgrzewaj jeszcze okoo 4-5 minut, a jajka si zetn, a ser rozpuci.

Kopiuj tekst

Udostępnij

Na Twój adres e-mail została wysłana prośba o potwierdzenie subskrypcji.
Potwierdzając subskrypcję wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych w celu otrzymywania treści publikowanych w serwisie.