„Gotuj z Rodzinką pl”, z Serenadą i Skarbami Serowara
„Gotuj z Rodzinką pl”, z Serenadą i Skarbami Serowara

„Gotuj z Rodzinką pl”, z Serenadą i Skarbami Serowara

Opublikowany

- Sery to podstawa w naszej kuchni – powiedział podczas premiery książki „Gotuj z Rodzinką pl” Tomasz Karolak, odtwórca roli Ludwika w serialu „Rodzinka pl”. Książka z przepisami, która powstała przy współudziale Mleczarni Spomlek podzielona jest na 7 dni, codziennie inne potrawy, które mają urozmaicić rutyną dnia codziennego, przełamać monotonię i wzbogacić nasze dania.

W książce „Gotuj z Rodzinką pl” znalazło się pięć przepisów z wykorzystaniem serów marki SERENADA i SKARBY SEROWARA. Premiera książki odbyła się w poniedziałek 18 grudnia w restauracji Vapiano w Warszawie. Spotkanie otworzyła dziennikarka, prezenterka telewizyjna Agata Konarska.

Spędzanie czasu przy stole, wspólne przygotowywanie posiłków, jak nic i nikt cementuje rodzinę i to jest jedna z czynności w rodzinie Boskich, ale również w naszych rodzinach, szczególnie podczas świąt – powiedziała Konarska i powitała gości specjalnych - aktorów z serialu „Rodzinka pl”: Tomasza Karolaka (Ludwik), Mateusza Pawłowskiego (Kacpra) i Emilię Dankwa (Zosię).

Książka „Gotuj z Rodzinką pl”  to ponad 120 przepisów rozpisanych na 7 dni tygodnia.

- Nie jest ona zwykłym, kulinarnym poradnikiem. Książka to odzwierciedlenie potraw, które jedzą aktorzy na planie serialu. Staraliśmy się zrobić te przepisy w przystępny sposób, żeby każdy mógł wejść do kuchni i bez problemu zrobić danie z przepisu. Idea tej książki to otworzyć, kartkować, bawić się i spędzać wspólnie czas z rodziną, z najbliższymi w kuchni – mówił Piotr Mackowiak, Prezes Zarządu Dream Art. Productions Spółka z o.o.

Z naszą rodzinką pl można gotować patrząc i czytając przepisy, jakie są w tej książce bo nikt nie wejdzie na plan serialu – powiedział Tomasz Karolak - Namawiam wszystkich, żeby robili „Rodzinkę pl” w swoim własnym domu, czyli żeby robili taki wszechświat, który jest niesamowicie dynamiczny, nie ma nic wspólnego z rutyną dnia codziennego, a wspólne gotowanie może to podkreślić. Robienie pizzy, dań jest fajne, integruje rodzinę i przysparza wielu atrakcji. Część przepisów z książki to są przepisy, które znalazły się na naszym stole w serialu, bo przecież my nie jemy rzeczy ze styropianu. Nad naszymi posiłkami czuwa osoba, która dba, żeby dania były nie tylko smaczne, ale również zdrowe – tłumaczył Karolak.

Do przeczytania książki zachęcał Mateusz, serialowy Kacper.

Myślę, że ta książka jest fajna na przykład dla młodych kucharzy, którzy kochają gotować, a nie mają pomysłu na danie. Książka im w tym pomoże

Premiera książki była również okazją do spotkań, rozmów i inspiracji kulinarnych. Goście kosztowali pysznych potraw przygotowanych również z wykorzystaniem naszych serów przez kuchnię restauracji Vapiano. Dzieci zaś wzięły udział w warsztatach robienia pizzy. Po okiem szefowej kuchni Vapiano oddały się kulinarnym inspiracjom zdobiąc swoje pizze różnymi dodatkami i serem Salami od Serenady. Upieczone trafiły na stoły dzieci, które chętnie konsumowały swoje dzieła. Dla nich również przygotowano świąteczne pierniki, które każdy mógł ozdobić zgodnie z własną wizją. Na stołach zaś gościły serowe deski z Bursztynem, Rubinem i Szafirem.

Największą radość gościom sprawiły upominki z książką i serami: Serenada i Skarby Serowara oraz możliwość rozmów i zdjęć z aktorami.
IMG_3926.JPG
IMG_3965.JPG
IMG_3962.JPG
IMG_3913.JPG
IMG_3914.JPG
IMG_3994.JPG
IMG_3991.JPG
IMG_4007.JPG
IMG_3920.JPG
IMG_4065.JPG
IMG_4058.JPG
IMG_3912.JPG
IMG_3997.JPG

Kopiuj tekst

Udostępnij

Powiązane artykuły
Nowe wyznaczniki parametrów mleka - wnioski po Konferencji

temu

Podnoszenie świadomości wśród hodowców bydła i producentów mleka, analiza sytuacji gospodarstw oraz wymiana doświadczeń to główne cele konferencji Hodowców Bydła i Producentów Mleka, która skupiona była wokół myśli przewodniej „Przez Tradycję do Nowoczesności”. Wzięło w niej udział niespełna 300 producentów mleka z Północy Polski.
Spomlek otwiera kąciki zabaw dla dzieci

temu

Chcemy dzielić się radością i wspomagać zdrowy tryb życia. Zaczynamy od tych najmłodszych, bo to przecież oni są odpowiedzialni za naszą przyszłość. Stąd pomysł utworzenia kącików zabaw w instytucjach publicznych. Pierwsze otworzyliśmy w szpitalu i przychodni przyszpitalnej w Radzyniu Podlaskim i Parczewie – mówi Aneta Mostowiec, Rzecznik prasowy firmy Spomlek.
Konsument ma wybór - GMO czy NON GMO

temu

Od ważnych zmian zaczął się rok 2018 w Spółdzielni Mleczarskiej Spomlek, która jest producentem serów żółtych marki Serenada i długodojrzewających marki Skarby Serowara. Mleko, z którego są produkowane sery od stycznia pochodzi od krów żywionych paszami NON GMO.
Spomlek przyznał stypendia

temu

Po 500 zł miesięcznie otrzyma siedmioro studentów – dzieci członków Spomleku kształcących się na kierunkach związanych z hodowlą bydła mlecznego, produkcją mleka oraz przetwórstwem mleka i żywności.

Szakszuka z Radamerem

Czyli po naszemu zapiekanka ze szpinakiem, cebulką i Radamerem od  Serenady. Prosto, szybko i smacznie. Obejrzyj film, zrób w domu i  przyślij nam zdjęcie.