Serowy Król przyjechał z Olsztyna

Serowy Król przyjechał z Olsztyna

V Ogólnopolski Festiwal Serów i Twarogów Polskiego Mleczarstwa przyciągnął smakoszy produktów mlecznych z całej polski. Przyznano prestiżowe nagrody i wyróżnienia. Powiedzieć, że było pysznie, to mało!

W tym roku ogromnym sukcesem może poszczycić się firma Spomlek. która Podczas spotkania mleczarnia zaprezentowała produkty marki Skarby Serowara, wśród których największym powodzeniem cieszył się ser Bursztyn. Przyznawany przez konsumentów tytuł Serowego Króla w kategorii serów długodojrzewających został przyznany marce Skarby Serowara –  za Ser Bursztyn, Rubin oraz Szafir. Tytuł „Hit serowy” otrzymała marka OLD Poland za Ser Grand Radamer i Grand Gouda.
IMG_2897.JPG

Festiwal w Olsztynie jest prestiżową imprezą dla mleczarstwa, w związku z tym nagrody przyznane przez grono zacnych gości są dla nas wyjątkowe i ważne. Doceniają nie tylko jakość i smak naszych produktów, ale również pracę ludzi, ich doświadczenie. Serowy Król i Hit serowy brzmi dumnie, dlatego  będziemy się nim chwalić – mówi Monika Grzeszuk, specjalista ds. badań i rozwoju.

od lewej Monika Grzeszuk i Karolina Szerafin z działu marketingu Spomleku<br>Foto: Anna Garczewska - Murzyn „Przegląd Mleczarski”

od lewej Monika Grzeszuk i Karolina Szerafin z działu marketingu Spomleku
Foto: Anna Garczewska - Murzyn „Przegląd Mleczarski”

Zachwyceni byli także uczestnicy festiwalu

Jak wszystkie smaki serów  jakie tu próbowałem mogę wymieszać i zapomnieć, tak smaku Bursztyna, Rubina i Szafira zapomnieć się nie da. To perła wśród serów – powiedział pan Krzysztof,  jeden z odwiedzających tegoroczny festiwal.

Z roku na rok siła wydarzenia jest coraz większa, o czym świadczy liczba wystawców i odwiedzających. Święto to stanowi idealną okazję dla koneserów serów i twarogów, którzy stawiają sobie za cel festiwalu znalezienie niespotykanych smaków i nowych inspiracji kulinarnych. Podczas dwóch dni wydarzenia obecnych było wielu wystawców z całej Polski, którzy prezentowali swoje sztandarowe produkty i mnóstwo nowości.
Foto: Anna Garczewska- Murzyn „Przegląd Mleczarski”

Foto: Anna Garczewska- Murzyn „Przegląd Mleczarski”

Foto: Anna Garczewska- Murzyn „Przegląd Mleczarski”<br>

Foto: Anna Garczewska- Murzyn „Przegląd Mleczarski”

Kopiuj tekst

Udostępnij

Powiązane artykuły
Konsument ma wybór - GMO czy NON GMO

temu

Od ważnych zmian zaczął się rok 2018 w Spółdzielni Mleczarskiej Spomlek, która jest producentem serów żółtych marki Serenada i długodojrzewających marki Skarby Serowara. Mleko, z którego są produkowane sery od stycznia pochodzi od krów żywionych paszami NON GMO.
„Gotuj z Rodzinką pl”, z Serenadą i Skarbami Serowara

temu

- Sery to podstawa w naszej kuchni – powiedział podczas premiery książki „Gotuj z Rodzinką pl” Tomasz Karolak, odtwórca roli Ludwika w serialu „Rodzinka pl”. Książka z przepisami, która powstała przy współudziale Mleczarni Spomlek podzielona jest na 7 dni, codziennie inne potrawy, które mają urozmaicić rutyną dnia codziennego, przełamać monotonię i wzbogacić nasze dania.
Spomlek przyznał stypendia

temu

Po 500 zł miesięcznie otrzyma siedmioro studentów – dzieci członków Spomleku kształcących się na kierunkach związanych z hodowlą bydła mlecznego, produkcją mleka oraz przetwórstwem mleka i żywności.
Ruszyła produkcja innowacyjnego proszku mlecznego

temu

Mleczarnia Spomlek rozpoczęła produkcję izolatów białek serwatkowych WPI 95. Jest to nowy trend, który w Polsce raczkuje, a Spomlek będzie pierwszym w kraju producentem tak wyrafinowanego produktu. Znaczna część produkcji została już zakontraktowana.

Przypominamy, jak ważne jest drugie śniadanie

Dla dzieci drugie śniadanie jest jak zło konieczne, bardzo często też dorośli pochłonięci przez domowe obowiązki potrafią o nim zapomnieć. Nie możemy popełniać tego błędu! Według wielu dietetyków i psychologów drugie śniadanie jest jednym z najważniejszych posiłków w ciągu dnia. Pamiętajmy o tym szczególnie w kontekście roku szkolnego, który właśnie się rozpoczął – kiedy dzieci i młodzież będą potrzebowały dodatkowej energii.