Serowy Król przyjechał z Olsztyna

Serowy Król przyjechał z Olsztyna

V Ogólnopolski Festiwal Serów i Twarogów Polskiego Mleczarstwa przyciągnął smakoszy produktów mlecznych z całej polski. Przyznano prestiżowe nagrody i wyróżnienia. Powiedzieć, że było pysznie, to mało!

W tym roku ogromnym sukcesem może poszczycić się firma Spomlek. która Podczas spotkania mleczarnia zaprezentowała produkty marki Skarby Serowara, wśród których największym powodzeniem cieszył się ser Bursztyn. Przyznawany przez konsumentów tytuł Serowego Króla w kategorii serów długodojrzewających został przyznany marce Skarby Serowara –  za Ser Bursztyn, Rubin oraz Szafir. Tytuł „Hit serowy” otrzymała marka OLD Poland za Ser Grand Radamer i Grand Gouda.
IMG_2897.JPG

Festiwal w Olsztynie jest prestiżową imprezą dla mleczarstwa, w związku z tym nagrody przyznane przez grono zacnych gości są dla nas wyjątkowe i ważne. Doceniają nie tylko jakość i smak naszych produktów, ale również pracę ludzi, ich doświadczenie. Serowy Król i Hit serowy brzmi dumnie, dlatego  będziemy się nim chwalić – mówi Monika Grzeszuk, specjalista ds. badań i rozwoju.

od lewej Monika Grzeszuk i Karolina Szerafin z działu marketingu Spomleku<br>Foto: Anna Garczewska - Murzyn „Przegląd Mleczarski”

od lewej Monika Grzeszuk i Karolina Szerafin z działu marketingu Spomleku
Foto: Anna Garczewska - Murzyn „Przegląd Mleczarski”

Zachwyceni byli także uczestnicy festiwalu

Jak wszystkie smaki serów  jakie tu próbowałem mogę wymieszać i zapomnieć, tak smaku Bursztyna, Rubina i Szafira zapomnieć się nie da. To perła wśród serów – powiedział pan Krzysztof,  jeden z odwiedzających tegoroczny festiwal.

Z roku na rok siła wydarzenia jest coraz większa, o czym świadczy liczba wystawców i odwiedzających. Święto to stanowi idealną okazję dla koneserów serów i twarogów, którzy stawiają sobie za cel festiwalu znalezienie niespotykanych smaków i nowych inspiracji kulinarnych. Podczas dwóch dni wydarzenia obecnych było wielu wystawców z całej Polski, którzy prezentowali swoje sztandarowe produkty i mnóstwo nowości.
Foto: Anna Garczewska- Murzyn „Przegląd Mleczarski”

Foto: Anna Garczewska- Murzyn „Przegląd Mleczarski”

Foto: Anna Garczewska- Murzyn „Przegląd Mleczarski”<br>

Foto: Anna Garczewska- Murzyn „Przegląd Mleczarski”

Kopiuj tekst

Udostępnij

Powiązane artykuły
Spomlek nagrodził najlepszych dostawców mleka

temu

Konkurs „Gospodarstwo Roku” to sztandarowa inicjatywa Spółdzielczej Mleczarni Spomlek, która ma na celu wyróżnić najbardziej nowoczesne i najlepiej prosperujące gospodarstwa. Sukces naszej mleczarni nie byłby możliwy bez naszych dostawców, ten konkurs ma być więc ukłonem dla ich wieloletniej, efektywnej pracy – podkreśla Edward Bajko, Prezes Zarządu firmy.
Spomlek Ambasadorem Województwa Lubelskiego

temu

Spółdzielcza Mleczarnia Spomlek to już nie tylko jedna z największych firm w powiecie radzyńskim, która może pochwalić się mianem największego i najlepszego pracodawcy, to także od dziś Ambasador Województwa Lubelskiego.
Nowe wyznaczniki parametrów mleka - wnioski po Konferencji

temu

Podnoszenie świadomości wśród hodowców bydła i producentów mleka, analiza sytuacji gospodarstw oraz wymiana doświadczeń to główne cele konferencji Hodowców Bydła i Producentów Mleka, która skupiona była wokół myśli przewodniej „Przez Tradycję do Nowoczesności”. Wzięło w niej udział niespełna 300 producentów mleka z Północy Polski.
Spomlek otwiera kąciki zabaw dla dzieci

temu

Chcemy dzielić się radością i wspomagać zdrowy tryb życia. Zaczynamy od tych najmłodszych, bo to przecież oni są odpowiedzialni za naszą przyszłość. Stąd pomysł utworzenia kącików zabaw w instytucjach publicznych. Pierwsze otworzyliśmy w szpitalu i przychodni przyszpitalnej w Radzyniu Podlaskim i Parczewie – mówi Aneta Mostowiec, Rzecznik prasowy firmy Spomlek.

Przypominamy, jak ważne jest drugie śniadanie

Dla dzieci drugie śniadanie jest jak zło konieczne, bardzo często też dorośli pochłonięci przez domowe obowiązki potrafią o nim zapomnieć. Nie możemy popełniać tego błędu! Według wielu dietetyków i psychologów drugie śniadanie jest jednym z najważniejszych posiłków w ciągu dnia. Pamiętajmy o tym szczególnie w kontekście roku szkolnego, który właśnie się rozpoczął – kiedy dzieci i młodzież będą potrzebowały dodatkowej energii.