Ogrody wina i sera

Ogrody wina i sera

Opublikowany

Miłośnicy wina spotkali się w przepięknej scenerii ogrodów Dworu w Sierakowie, gdzie 33 wystawców prezentowało blisko 130 win pochodzących z całego świata. Dopełnieniem spotkania w Sierakowie okazała się degustacja serów długo dojrzewających marki Skarby Serowara, które idealne komponują się z winem stanowiąc z nim wytworną ucztę smakową.

Nieodłącznym elementem  tych spotkań są pokazy mody, tym razem prowadzone przez znaną krakowską projektantkę Aleksandrę Stodółkę oraz pokaz kapeluszy zdobiący głowy uczestniczących w spotkaniu pań. Kapelusze w nawiązaniu do spotkania zdobione były winiarskimi atrybutami, a najpiękniejsze zostały  doceniane  w konkursie trwającym podczas całej imprezy. Nasze sery: Bursztyn, Rubin i Szafir zachwycały delikatnym smakiem i zyskały ogromne uznanie.

To delikatność połączona z nutą pikantności powoduje, że ten ser można jeść każdego dnia – wyraził się o Bursztynie jeden z uczestników spotkania. To rozkosz dla podniebienia potęgowana dodatkowo wyrazistym i wykwintnym smakiem wina pochodzących z najlepszych winnic.

1.jpg
20170609_161809.jpg
20170609_162255.jpg

Kopiuj tekst

Udostępnij

Powiązane artykuły
Konsument ma wybór - GMO czy NON GMO

temu

Od ważnych zmian zaczął się rok 2018 w Spółdzielni Mleczarskiej Spomlek, która jest producentem serów żółtych marki Serenada i długodojrzewających marki Skarby Serowara. Mleko, z którego są produkowane sery od stycznia pochodzi od krów żywionych paszami NON GMO.
„Gotuj z Rodzinką pl”, z Serenadą i Skarbami Serowara

temu

- Sery to podstawa w naszej kuchni – powiedział podczas premiery książki „Gotuj z Rodzinką pl” Tomasz Karolak, odtwórca roli Ludwika w serialu „Rodzinka pl”. Książka z przepisami, która powstała przy współudziale Mleczarni Spomlek podzielona jest na 7 dni, codziennie inne potrawy, które mają urozmaicić rutyną dnia codziennego, przełamać monotonię i wzbogacić nasze dania.
Spomlek przyznał stypendia

temu

Po 500 zł miesięcznie otrzyma siedmioro studentów – dzieci członków Spomleku kształcących się na kierunkach związanych z hodowlą bydła mlecznego, produkcją mleka oraz przetwórstwem mleka i żywności.
Ruszyła produkcja innowacyjnego proszku mlecznego

temu

Mleczarnia Spomlek rozpoczęła produkcję izolatów białek serwatkowych WPI 95. Jest to nowy trend, który w Polsce raczkuje, a Spomlek będzie pierwszym w kraju producentem tak wyrafinowanego produktu. Znaczna część produkcji została już zakontraktowana.

Ser Mleczny zdobył nagrodę Perły Rynku FMCG

Brąz w kategorii „Nabiał” dla Sera Mlecznego od Serenady to znakomite  wyróżnienie w na tle 54 produktów spożywczych ocenianych na podstawie  badań  Perły Rynku FMCG 2017 i Perły Rynku Kosmetycznego 2017.